20201208_171006.jpg
WEKELIJKS
De meisjes uit het eerste en tweede leerjaar komen elke week voor de training samen om samen met jonge vrijwilligers uit de club (13-14 jarigen) samen te lezen. Bij de start van het jaar staat voorlezen en plezier vinden centraal, daarna stappen we over op actief zelf lezen en voorlezen aan anderen. 
DOEL
Boeken en lezen ontdekken in al zijn vormen, plezier vinden in lezen, voorlezen en voorgelezen worden, persoonlijke ontwikkeling en leren lezen, voorbeeldfiguren ontwikkelen voor de andere kinderen en lezen en voorlezen binnenbrengen in alle gezinnen. 
VOORWAARDEN DEELNAME
Lid zijn van de club en in het eerste of tweede leerjaar zitten (Nederlandstalig of Franstalig onderwijs), in specifieke gevallen toelating op aanvraag (bijvoorbeeld G-basketters).
 DE LEESCLUB
Molenbeek Rebels_Logo bol_ Full colour (
Molenbeek Rebels_Logo bol_ Full colour (
DSC06484.JPG
 AVONTURENKAMP
JAARLIJKS
Meisjes van de club trekken naar de Ardennen voor een 4-daagse vol sport, spel en avontuur.
Op het programma staan onder andere dropping, watersporten, klimmen, fietsen, bos- of stadsspelen, oriëntatietocht, activiteiten rond visie, kwaliteitenspel, dans, zelf schoonmaken en koken, en natuurlijk niet te vergeten: kampvuur!
Afwisselend klein kamp (10-14 jaar), begeleid door animatoren en hulpanimatoren in opleiding
& groot kamp (10-20 jaar), begeleid door animatoren
DOEL
Wereldverbreding, persoonlijke ontwikkeling (grenzen verleggen, zelfvertrouwen), teambuilding, verantwoordelijkheid, initiatief, zelfreflectie, herkennen & erkennen kwaliteiten
VOORWAARDEN DEELNAME
Lid zijn van de club
Regelmatig aanwezig zijn op de trainingen 
Molenbeek Rebels_Logo bol_ Full colour (
DSC07318.JPG
 BUURTBASKETBAL
WEKELIJKS
Elke zaterdag komen jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar uit de buurt rond metrostation Beekkant samen in Ket & Co, om op een vrijblijvende, leuke manier hun eerste stapjes in het basketbal te zetten. Ook de G-basketters uit de club zijn welkom om een tweede keer te trainen. 
De trainingen worden begeleid door een coach uit de club, die bijgestaan wordt door jonge assistenten. Kinderen en jongeren betalen €1 per training en moeten geen lid worden. Elke week komen mag, maar moet niet. 
DOEL
Jongeren uit de buurt en de buurtscholen op een laagdrempelige, vrijblijvende manier laten kennismaken met basketbal. Broers van onze speelsters de kans geven om ook basketbal te spelen en toe te leiden naar een echte club als ze dat wensen. 
Molenbeek Rebels_Logo bol_ Full colour (
ket & co.png
DSC09437 (2).JPG
 TORNOOIREIS
AMERIKA
LOGO Wolf Pack Nation print.png
Molenbeek Rebels_Logo bol_ Full colour (
JAARLIJKS
Een selectie van 12-15 speelsters van basketbalclubs Antwerp Wolf Pack & Molenbeek Rebels Basketball trekken onder begeleiding van deskundige coaches naar de Verenigde Staten om daar deel te nemen aan 2 tornooien, zich vrijwillig in te zetten voor de lokale gemeenschap en de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken. Vanzelfsprekend staat er ook een wedstrijd van de WNBA op het programma.
DOEL
Wereldverbreding, persoonlijke ontwikkeling (grenzen verleggen, zelfvertrouwen), zelfreflectie, teambuilding, verantwoordelijkheid, initiatief, doelen stellen
 
VOORWAARDEN DEELNAME
Lid zijn van één van beide clubs + selectieprocedure doorlopen waarvoor volgende criteria gelden: aanwezigheid op training, engagement in de club, vrijwilligerswerk, basketbalniveau, mentale vaardigheden, initiatief
DSC08604_edited.jpg
DRIEJAARLIJKS
Speelsters van de club trekken onder begeleiding van coaches en animatoren naar het buitenland voor een culturele uitwisseling met een andere basketbalclub. Het jaar nadien komt de buitenlandse club op bezoek in België. De hele reis wordt van begin tot einde gepland en georganiseerd door de deelnemers zelf. 
DOEL
Wereldverbreding, persoonlijke ontwikkeling (grenzen verleggen, zelfvertrouwen), zelfreflectie, doelen stellen, verantwoordelijkheid, initiatief
VOORWAARDEN DEELNAME
Lid zijn van de club + selectieprocedure doorlopen waarvoor volgende criteria gelden: aanwezigheid op training, engagement in de club, vrijwilligerswerk, mentale vaardigheden, initiatief
 INTERNATIONALE
UITWISSELING
Jint.png
Molenbeek Rebels_Logo bol_ Full colour (